Even voorstellen: Julia van Soepa

In 2011 heb ik Soepa opgericht met als doel om kinderen bewust te laten worden van waar hun voeding vandaan komt. Ik begon met af en toe een workshop of les op een school, BSO of kinderdagverblijf naast mijn loondienstbaan. Na verloop van tijd heb ik bewust de keus gemaakt om mijn baan op te zeggen en het werk te doen waar ik 'blij' van word.

Met mijn 3 zoons woon ik in het gezellige Leidsche rijn Utrecht tegen de grens van De Meern. Ik kook met verse, lekkere en pure producten. Ook al hebben we allemaal zo’n druk leven, er staat vrijwel dagelijks een lekkere en gezonde maaltijd op tafel. Een moment van rust en gezelligheid!

(foto: Jaimi fotografie)

Achtergrond

Mijn passie
Ik heb altijd al een buitengewone interesse gehad in voeding. Ik kwam er vooral achter tijdens mijn studie HBO Facility management (1999-2003) in Wageningen. Aangeboden vakken tijdens de opleiding zoals voeding en gezondheid, scheikunde, receptenleer, kooklessen, cateringmanagement, voedselveiligheid en sociale hygiëne vond ik altijd erg interessant en leuk!

Gediplomeerd voedingsdeskundige
In 2012 heb ik mijn studie voor voedingsdeskundige bij Civas afgerond. Het doel is niet alleen mijn kennis op het gebied van voeding te vergroten maar ook om op langer termijn persoonlijke voedingsadviezen te geven aan kinderen en volwassenen. Ook ben ik in het bezit van een geldig EHBO diploma voor kinderen en een diploma voor Voedsel hygiëne om veilig te werk te gaan.

Trends en onderzoeken op het gebied van voeding blijf ik op de voet volgen. Ik volg de media en lees een wetenschappelijk voedingsmagazine. Alle voedingsvisies komen bij mij aan bod: van orthomoleculaire voeding tot wetenschappelijke voedingsonderzoeken.

(foto: Jaimi fotografie)

Creativiteit en bewustzijn

Soepa heeft als doel kinderen bewust te laten worden van voeding. Dat betekent dat ik het kind centraal zet. Hij/zij zal uitgedaagd worden om zelf te onderzoeken en te ontdekken. Ruimte om te experimenteren en het toepassen van je creativiteit wordt aangemoedigd. Het kind wordt gestimuleerd om buiten zijn/haar of de maatschappelijke kaders te denken en te handelen. Geen smaakcombinatie is te gek!
Soepa heeft een coachende en begeleidende rol. Ik zal de kinderen ondersteunen in hun proces waarbij zelf ontdekken en plezier voorop staan!

(Foto: T. Prins)