Wie zit er achter Soepa?

Mijn naam is Julia Waszink, oprichter en voedingsdeskundige bij Soepa.

Ik was altijd al geïnteresseerd in gezonde voeding. Toen ik 9 jaar was kreeg ik mijn eerste kookles op school aangeboden. Ik vond het geweldig!
Na mijn studie Facility Management (1999-2003) ben ik aan de slag gegaan in de zakelijke wereld. Ik merkte dat ik niet op mijn plek zat op een kantoor en uiteindelijk heb ik het roer omgegooid. Ik heb mijn hart gevolgd en ben mijn eigen bedrijf gestart in 2011.

 

Heb je interesse in het hele verhaal? Kijk dan hier.
 

(foto: Jaimi fotografie)

Waarom is Soepa opgericht?

Ik schrik ervan hoe de gemiddelde Nederlander (en dus ook kinderen) eet. We eten met z'n allen veel te veel bewerkte producten zoals koekjes, vleeswaren en we koken uit zakjes en pakjes. Ik heb bewust gekozen om te werken met kinderen omdat zij de toekomst zijn. Ik wilde heel graag kinderen bewust laten worden waar hun voeding vandaan komt, hoe het groeit en bloeit en wat het doet met je lichaam. Het is belangrijk dat kinderen later zelf bewust de keuze kunnen maken wat ze kopen en eten. Met deze waarden heb ik Soepa uiteindelijk opgericht.

Ik heb een opleiding gevolgd tot voedingsdeskundige. Daarnaast lees ik ontzettend veel over voeding. Graag word ik op de hoogte gehouden van trends en nieuwe wetenschappelijke artikelen over voeding. Ook heb ik tijdens mijn HBO studie vakken aangeboden gekregen zoals voeding & gezondheid, receptenleer, voedselhygiëne, scheikunde en zelfs kookles in een professionele keuken!


 

Bij Soepa

 • worden alleen pure producten gebruikt. Zoveel mogelijk is onbewerkt.

 • wordt rekening gehouden met de herkomst van de ingrediënten (er wordt op duurzaamheid gelet).

 • krijgen de kinderen richtlijnen voor het maken van een recept maar het is juist de bedoeling om te ontdekken. Kortom, ze gaan creatief aan de slag. Ze ontwikkelen zelfs hun eigen recepten.

 • gaan de kinderen ontdekken hoe groenten en fruit groeit en bloeit (welke omgeving/klimaat, welk seizoen) door middel van spel en een rondleiding bij de boer.

 • gaan de kinderen ontdekken tot welke families groenten en fruit behoren.

 • gaan kinderen bewust proeven door middel van een smaaktestje.

 • leren ze over verschillende soorten bak- en kooktechnieken.

 • maken ze kennis met verschillende smaken (o.a. specerijen en kruiden)

 • wordt aandacht besteed aan kinderen met eetproblemen (bijvoorbeeld kinderen die weinig lusten). Ze worden ondersteund in hun proces door middel van kookles.

   

Kortom, Soepa geeft creatieve kooklessen voor een bewuste kinderkok!

 

(Foto: T. Prins)