Even voorstellen...Roos van KERS

Soepa is onlangs een samenwerking aangegaan met Kers. Wij geloven erin dat er met samenwerking meer mogelijk is. Daarom zetten wij een stichting op om nog meer leuke en diverse kookactiviteiten uit te kunnen voeren voor kinderen van 2-18 jaar! Om zo kinderen bewust te laten worden waar hun voeding vandaan komt, hoe het smaakt, ruikt en voelt en wat je er allemaal mee kan maken.
Met een stichting komen er voor ons meer mogelijkheden om fondsen en subsidies aan te kunnen trekken om projecten voor scholen, peuters en bij speeltuinen uit te kunnen voeren. 
 
 

Even voorstellen: Stichting NME Mundial

Deze prachtige stichting houdt zich bezig met natuur- en milieueducatie in Nederland en Zuid-Amerika. Stichting NME Mundial verbindt via biologische stadstuinbouw in Bolivia educatieve projecten op het gebied van natuur en milieu met voedselzekerheid.
In Nederland zorgen zij voor een breed draagvlak door o.a. uitwisselingsprojecten te verzorgen op basis- en middelbare scholen!

Voor meer informatie kijk op hun website en abonneer op hun maandelijkse nieuwsbrief.

Even voorstellen: Melioro

Loop je (of je kind) al een tijd rond met een klacht, zoals: buik- en/of darmklachten, chronische pijn, stemmingswisselingen, depressie, vermoeidheid, voedselallergieën, voedselintoleranties, over- of ondergewicht? Kijk dan eens wat voeding voor je kan betekenen. Melioro is deskundige op het gebied van (orthomoleculaire) voeding en kPNI. Je krijgt advies voor een optimale gezondheid. Door je voeding aan te passen, kan het lichaam een optimale toevoer van voedingsstoffen krijgen. Op de website van Melioro staan ook nog heerlijke recepten, gebaseerd op oervoeding.
Wil je meer weten over Melioro? Kijk dan op hun website: www.melioro.nl.

Melioro. Gezondheid optimaliseren.

Even voorstellen: Edwin van Goed in Beeld

Edwin de Jonge, grafisch vormgever bij Goed in Beeld heeft de twee logo's voor Soepa ontworpen. Ben jij op zoek naar een grafisch vormgever voor een nieuwe huisstijl en/of website. Dan kan Edwin je goed helpen. Hij heeft nauw contact met tekstschrijvers, drukkers en webbouwers. Een aanrader om met hem samen te werken! Kijk voor meer informatie op zijn website Goed in Beeld.

Even voorstellen: Plattelandswinkel Goes

‘An Apple a day keeps the doctor away’ is een veelgehoorde uitdrukking. Zonder fruitteler geen appels, dus legt het fruitbedrijf Goes zich al meer dan 100 jaar toe op het telen van fruit, met name appels en peren. Daarnaast teelt fam. Goes op kleinere schaal diverse soorten ander fruit, en verschillende soorten groente – zowel in de koude grond als in de kas. De plattelandswinkel bedrijf zijn gelegen in het Maxima park, midden tussen de huizen en andere bebouwing.
Kijk voor meer informatie op www.plattelandswinkelgoes.nl.

Even voorstellen: Margot maakt t

In 2013 ben ik begonnen met het bakken en verkopen van lekkere koeken, cakes en taarten van 100% biologische ingrediënten zonder geraffineerde suiker, tarwe en zuivel. Ik kreeg veel vraag naar deze producten en ze waren moeilijk te krijgen bij andere bakkerijen. Veel van mijn lekkernijen zijn glutenvrij (maar niet geschikt voor mensen met coeliakie) en vegan. Ik maak ook notenvrije en rauwe koeken en rauwe bonbons. Kijk voor meer informatie op Margotmaaktt.nl

 

Even voorstellen: Meneer Sjef

Koken met en voor kinderen, dat is wat Meneer Sjef doet.

Bij Meneer Sjef staan vooral de gerechten centraal: gezonde en mooie gerechten hoeven niet saai te zijn. Naast de workshops houdt Meneer Sjef zich ook bezig met de bereiding van warme maaltijden voor kinderen op een BSO en schrijft hij kindvriendelijke recepten. Centraal blijft steevast: alles moet puur, eerlijk en gezond zijn.

Meer informatie: www.meneersjef.nl

Even voorstellen: Stichting Raja

Er staat een collectebusje van Stichting Raja uit Leidsche rijn in de Soepa-wagen. Zij verzamelen geld in voor twee prachtige straatkinderenprojecten in Bangalore en Calcutta (India)! Op de website van Raja vind je meer informatie en er is een leuke kinderpagina met o.a. memory en een kleurplaat! Nieuwsgierig geworden?
http://www.stichtingraja.nl/

Even voorstellen: Utrecht Natuurlijk- Steede Hoge Woerd (Castellum)

Op een steenworpafstand van de Soepa wagen ligt Steede Hoge Woerd. Deze locatie van stichting Utrecht Natuurlijk ligt bovenop de oude Vicus, een kampdorp uit de Romeinse tijd, en is onderdeel van het Castellum Hoge Woerd. Er worden diverse educatieve activiteiten georganiseerd voor volwassenen en kinderen. Loop tussen de dieren in de weiden, help met pony's borstelen of ga aan de slag in de tuin. In Castellum is altijd iets te doen! Op de steede met boerderij, leslokaal en stadstuin, in het theater of op het buitenpodium. Geniet van een hapje en een drankje in het Castellum-café. Bewonder het Romeinse schip en beklim de torens van het Castellum.
Bij Steede Hoge Woerd worden kinderkookfeestjes georganiseerd door Soepa.


Even voorstellen: Festus van The Beebox

Dit is Festus van The Beebox. Bij een abonnement van Beebox levert Festus wekelijks producten (voornamelijk biologisch) van de boer rechtstreeks aan jou. Hij is werkzaam in Utrecht Noord.  Kijk voor meer informatie op www.thebeebox.nl.

Even voorstellen: Jaimi van Jaimi Fotografie

Jaimi heeft diverse foto's voor deze website gemaakt o.a. van de Soepa-moestuin en van diverse gerechten. Door haar ervaring en opleiding aan de Fotoacademie maakt zij de meest prachtige foto's. Wist je trouwens dat zij ook hele mooie potretten maakt? Voor meer inspirerende foto's kijk op www.jaimifotografie.nl.